Pastasås på soltorkade tomater och vin

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Studentlyx, minst sagt. En riktigt god kylskåpsresare till pastarätt som dessutom inte bara är billig utan även ganska nyttig och helt galet god!

Ingredienser

  • Olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 pkt bacon á 140 g
  • ca 6-8 soltorkade tomater
  • Timjan
  • Oregano
  • 1-½ dl rött vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 skvätt grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesanost
  • Olivolja att ringla ovanpå
  • Instruktioner

    Hacka lök, vitlök och soltorkade tomater. Klipp ner baconet i små bitar rakt ner i pannan. Ha i en skvätt olivolja och fräs baconet snabbt och när baconet nästan är färdigt så ha i löken, vitlöken och tomaterna. Låt steka tills de blivit mjuka och häll därefter på vin och kryddor och låt reducera. När alkoholen kokats bort och vinet reducerats är det bara att klicka i tomatpurén och en liten skvätt grädde, salta och peppra efter smak - tänk dock på att baconet är salt från grunden. Häll i nykokt pasta i pannan och låt pastan suga åt sig såsen i några sekunder. Servera med nyriven parmesan och en skvätt olivolja och gärna något gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben