Patatas a la riojnana

Serverar: 4 portioner

Kryddig potatis från Riojadistriktet.

Ingredienser

  • 400 g små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 röda paprikor, urkärnade och hackade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 200 g chorizo, skivad
  • 1 dl vitt vin
  • Vatten
  • 1/2 röd spansk chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och dela den på hälften. Värm olivoljan i en stekgryta och lägg i potatisen. Stek potatisen under omrörning då och då tills den får gyllene färg. Lägg i lök och vitlök och stek dem i olivolja tillsammans med potatisen under omrörning tills löken har fått färg. Rör ner paprikan, paprikapulvret och saltet och låt det fräsa med potatisen och löken ett par minuter.
    2. Lägg i chorizokorven och häll på vinet, låt vinet koka in i ett par minuter. Tillsätt vatten så att det precis täcker grönsakerna, lägg i chilipeppar och låt det koka upp. Sänk värmen och låt potatisen sjuda tills den är färdig. Ta ur chilipepparn och fördela grytan i portionsskålar. Servera med bröd. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben