Här kommer ett snabbt och enkelt sätt att göra patatas bravas som är en klassisk tapasrätt
Ingredienser
10 små potatisar
1 chili
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal
2 msk olivolja
1 msk smör
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka potatisen med skal med och ganska mycket salt (Efter behag men mer än när du kokar vanlig potatis). När potatisen är klar häller du av vattnet och skär potatisen i lagom stora mumsbitar.
Värm en stekpanna med smör och olja, fräs en pressad vitlök, finhackad chili och en msk sambal en minut innan du tillsätter potatisen som du steker tills de har fått en stekyta.
Serveras vanligen som tapas med en het tomatsås, jag tycker dock att den kan vara som den är eller gärna med en aioli eller annan vitlökssås.
Goda potatisar blev det! Fegade lite på mängden Sambal men tar enligt recept nästa gång. Serverade dom till helgrillad lammstek som marinerats med samma kryddning, det passade bra och var gott med en ny variant av potatis till.
Goda potatisar blev det! Fegade lite på mängden Sambal men tar enligt recept nästa gång. Serverade dom till helgrillad lammstek som marinerats med samma kryddning, det passade bra och var gott med en ny variant av potatis till.