Patatas bravas

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Här kommer ett snabbt och enkelt sätt att göra patatas bravas som är en klassisk tapasrätt

Ingredienser

  • 10 små potatisar
  • 1 chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk sambal
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skal med och ganska mycket salt (Efter behag men mer än när du kokar vanlig potatis). När potatisen är klar häller du av vattnet och skär potatisen i lagom stora mumsbitar.
    2. Värm en stekpanna med smör och olja, fräs en pressad vitlök, finhackad chili och en msk sambal en minut innan du tillsätter potatisen som du steker tills de har fått en stekyta.
    3. Serveras vanligen som tapas med en het tomatsås, jag tycker dock att den kan vara som den är eller gärna med en aioli eller annan vitlökssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Forsen 14 augusti 2014

    Goda potatisar blev det! Fegade lite på mängden Sambal men tar enligt recept nästa gång. Serverade dom till helgrillad lammstek som marinerats med samma kryddning, det passade bra och var gott med en ny variant av potatis till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben