Tortilla de patatas eller spansk potatisomelett

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 45 minuter

Denna omelett utmärker sig för sin smak och dess enkelhet att tilllaga. Tortilla de patatas eller spansk potatisomelett - receptsomslag ¡Hola! Idag vill jag laga ett traditionellt recept som är en klassiker i spansk gastronomi och möjligen ett av de mest kända recepten i spanska köket. Denna omelett är en av de mest framgångsrika och tillagade rätter var som helst. Det finns två referenser om detta recept. Första kommer från Villanueva de la Serena i Badajoz 1798 och andra var i Pamplona i 1817; men idag är det potatisomelett jätteceleber i hela Spanien och många lander i världen. Du kan läsa mer om detta recept i Soleado.se

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 6 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 5 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
    2. Stek potatisen i stekpanna med olivolja.
    3. Lägg ner potatisen i en skål och tillsätt salt.
    4. Vispa upp äggen.
    5. Blanda äggen ordentligt med potatisen.
    6. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
    7. När allt börjar få färg (efter cirka 10 minuter) vänds tortillan. En tallrik underlättar vändningen.
    8. Efter cirka 10 minuter mer kan du servera i en tallrik.
    9. ¡Que aproveche!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben