Spansk tortilla med chorizotopping

Serverar: 4 portioner

Gärna för bättre smak: Stark chorizo

Ingredienser

  • 6 medelstora kokta färskpotatisar
  • 1 knipplök eller 1/2 gul lök
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 6 ägg
  • Topping
  • 200 g stark chorizo, skivad
  • 1 gul paprika, urkärnad, i bitar
  • 150 g babyspenat, sköljd
  • Instruktioner

    Skiva potatisen och skala och skiva löken. Stek löken mjuk i olja i medelhet panna. Den ska inte ta färg. Tillsätt potatisen och stek ytterligare några minuter. Salta och peppra. Vispa äggen lätt och slå dem över potatisen i pannan. Stek tills ägget börjar stanna, vänd sedan med hjälp av en stor tallrik och stek ytterligare ett par minuter. Stek under tiden den skivade korven till fin färg i het panna, tillsätt paprikan och stek ett par minuter och rör till sist i spenaten, som bara ska slakna i pannan. Smaka av. Skär tortillan i tårtbitar och servera med det kryddiga korvfräset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben