Pasta e Patate

Serverar: 4 portioner

Pasta e patate (Soppa med pasta och potatis) är en typisk rätt för det italienska bondköket

Ingredienser

  • 300 g bacon tärnad eller klippt
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 morot slantad
  • 1 stor gul lök i skivor
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 burk passerade tomater
  • 200 g fusilli
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär den i tärningar. Fräs baconet, löken, morot och potatisen i olivolja, tillsätt tomat och vatten så att den täcker och låt koka på svag värme tills potatisarna är mjuka och faller sönder. Tillsätt till sist pastan och koka i ca 10 minuter, rör om då och då. Salta och peppra.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben