Kycklingfilé med parmesanpotatis och söta morötter
Filetto di pollo con patate parmigiano e carote dolci.
Det här är en av favoriträtterna. Kycklingen serveras gärna till vardags, men är även festlig en fredagskväll.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 dl olivolja
2 msk soja
1 msk ketchup
½ dl basilikablad
2 kvistar timjan
½ tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Krossad potatis
600 g färskpotatis
1 msk olivolja
½ kruka basilika
1 msk hackad timjan
2 msk pinjenötter
½ tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl riven parmesanost
Söta morötter
1 knippa morötter
1 msk smör
1 msk strösocker
½ kruka basilika
½ tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Instruktioner
- Blanda samman olja, soja, ketchup och örter. Lägg i kycklingfiléerna, marinera ca 30 minuter i kylskåpet. Vänd kycklingen efter halva tiden.
- Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i ca 3 cm breda bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
- Stek kycklingfiléerna ca 8 minuter per sida till 68° innertemperatur.
- Mosa potatisen lätt med en trägaffel. Tillsätt olivolja, grovhackad basilika, timjan, pinjenötter, flingsalt och peppar. Vänd i osten precis före servering. Låt morötterna rinna av. Tillsätt smör, socker, grovhackad basilika, flingsalt och peppar.
- Servera kycklingen med parmesanpotatis och morötter och gärna lite extra flingsalt.
Liknande recept
Kommentarer (0)