Kycklingfilé med parmesanpotatis och söta morötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Filetto di pollo con patate parmigiano e carote dolci. Det här är en av favoriträtterna. Kycklingen serveras gärna till vardags, men är även festlig en fredagskväll.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk ketchup
  • ½ dl basilikablad
  • 2 kvistar timjan
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Krossad potatis
  • 600 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • ½ kruka basilika
  • 1 msk hackad timjan
  • 2 msk pinjenötter
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Söta morötter
  • 1 knippa morötter
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • ½ kruka basilika
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman olja, soja, ketchup och örter. Lägg i kycklingfiléerna, marinera ca 30 minuter i kylskåpet. Vänd kycklingen efter halva tiden.
    2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i ca 3 cm breda bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
    3. Stek kycklingfiléerna ca 8 minuter per sida till 68° innertemperatur.
    4. Mosa potatisen lätt med en trägaffel. Tillsätt olivolja, grovhackad basilika, timjan, pinjenötter, flingsalt och peppar. Vänd i osten precis före servering. Låt morötterna rinna av. Tillsätt smör, socker, grovhackad basilika, flingsalt och peppar.
    5. Servera kycklingen med parmesanpotatis och morötter och gärna lite extra flingsalt.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben