patates spastes

Serverar: 4-6 portioner

Detta recept på potatis kommer från cypern.

Ingredienser

  • 1 kg små färskpotatisar, skrubbade och torkade
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk korianderfrön, fint krossade
  • 1 ½ dl rödvin
  • 4 msk färsk koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg potatisarna i en ren handduk och slå lätt med en träklubba så att de knäcks lite grand. Slå ej för hårt så att det blir mos. Värm oljan i en panna där alla potatisarna får plats i ett lager . Lägg i potatis, koriander, salt och peppar.
    2. Stek under omrörrning tills de är gyllenbruna. Häll på vinet, låt det koka upp och sänk sedan värmen. Lägg lock på pannan och låt sjuda 15-20 minuter. Skaka pannan ibland och känn efter med en sticka att potatisen är mjuk. Ta pannan från värmen och rör ner den hackade koriandern. Servera till kött eller fågel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben