Paul Prudhommes köttfärslimpa
Ännu ett recept från Paul Prudhomme. Det som är extra speciellt med dessa recept, är kryddblandningen från just Paul Prudhomme. Den finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Eller fråga hos http://www.risbergimport.com, vilken är den svenska importören.
Ingredienser
4 msk stekmargarin
2 dl finhackad gul lök
1 dl finhackad selleri (eller 4 dl fänkål)
1½ dl finhackad grön paprika
1 dl finhackad salladslök
1 msk + 2 msk Chef Paul Prudhommes Meat Magic
2 tsk hackad vitlök
1 msk Chef Paul Prudhommes Magic Pepper Sauce
1 msk Worcestershiresauce
2 hela lagerblad
1 dl mjölkpulver
1,5 dl ketchup
800 g nötfärs
200 g fläskfärs
2 lätt vispade ägg
2,5 dl ströbröd
Instruktioner
- Smält stekmargarinet i en kastrull. Tillsätt lök, selleri, paprika, salladslök, Meat Magic, vitlök, pepparsås, Worcestershiresauce och lagerblad.
- Låt koka upp och koka under viss omrörning i c:a 6 minuter eller tills blandningen börjar fastna i kastrullen.
- Rör i mjölkpulvret och ketchup och koka i ytterligare två minuter under viss omrörning. Låt svalna i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 175°
- Lägg nöt- och fläskfärs i en stor bunke. Tillsätt ägg, grönsaksblandningen (ta bort lagerbladen först) och ströbröd. Blanda försiktigt ingredienserna för hand utan att ”blanda sönder” färsen (det gör lätt färsen vattnig).
- Lägg blandningen i ett osmort eldfast fat på c:a 20 x 30 cm. Forma färsen så att den inte rör vid kanterna av formen och stoppa in i ugnen i 25 minuter. Höj värmen till 200° och stek tills den är klar (c:a 10 minuter till).
Liknande recept
Kommentarer (0)