Paul Prudhommes köttfärslimpa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ännu ett recept från Paul Prudhomme. Det som är extra speciellt med dessa recept, är kryddblandningen från just Paul Prudhomme. Den finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Eller fråga hos http://www.risbergimport.com, vilken är den svenska importören.

Ingredienser

  • 4 msk stekmargarin
  • 2 dl finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad selleri (eller 4 dl fänkål)
  • 1½ dl finhackad grön paprika
  • 1 dl finhackad salladslök
  • 1 msk + 2 msk Chef Paul Prudhommes Meat Magic
  • 2 tsk hackad vitlök
  • 1 msk Chef Paul Prudhommes Magic Pepper Sauce
  • 1 msk Worcestershiresauce
  • 2 hela lagerblad
  • 1 dl mjölkpulver
  • 1,5 dl ketchup
  • 800 g nötfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 2 lätt vispade ägg
  • 2,5 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smält stekmargarinet i en kastrull. Tillsätt lök, selleri, paprika, salladslök, Meat Magic, vitlök, pepparsås, Worcestershiresauce och lagerblad.
    2. Låt koka upp och koka under viss omrörning i c:a 6 minuter eller tills blandningen börjar fastna i kastrullen.
    3. Rör i mjölkpulvret och ketchup och koka i ytterligare två minuter under viss omrörning. Låt svalna i rumstemperatur.
    4. Sätt ugnen på 175°
    5. Lägg nöt- och fläskfärs i en stor bunke. Tillsätt ägg, grönsaksblandningen (ta bort lagerbladen först) och ströbröd. Blanda försiktigt ingredienserna för hand utan att ”blanda sönder” färsen (det gör lätt färsen vattnig).
    6. Lägg blandningen i ett osmort eldfast fat på c:a 20 x 30 cm. Forma färsen så att den inte rör vid kanterna av formen och stoppa in i ugnen i 25 minuter. Höj värmen till 200° och stek tills den är klar (c:a 10 minuter till).

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben