Pavlova på två sätt

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En enkel och vacker tårta där eventuella rester lätt förvandlas till en supergod efterrätt.

Ingredienser

  • 4 st äggvitor (rumstempererade)
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk Maizena
  • 1 tsk pressad citron alt. vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 4 dl vispad grädde
  • 3 msk lemon curd (gärna hemgjord)
  • 200 g hallon
  • 200 g blåbär
  • 200 g physalis
  • 200 g jordgubbar
  • 2 kiwifrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned Maizena, citronsaft/vinäger och vaniljsocker. Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna, gör en fördjupning i mitten.
    2. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen. Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat Lägg på grädden som blandats med lemon curd och ha på alla frukter/bär.
    3. Om det blir några rester kvar så blanda ihop allt i en röra och frys in allt i en glassform eller i portionsformar, så har ni en mumsig glass till en annan dag.

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben