Peanutbuttermuffins med jordgubbssylt

Serverar: 24 portioner

Jag älskar dessa muffins! Men är inte något för den som tänker på den smala linjen.

Ingredienser

  • 375 g vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 300 g ljust rörsocker
  • 200 g grovt peanutbutter
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl grädde (13 %)
  • 6 msk jordgubbssylt, toppade
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
    3. Vispa smör och rörsocker ljust och pösigt med elvisp. Tillsätt peanutbutter och vaniljeessens och vispa så att allt blir väl blandat.
    4. Tillsätt äggen 1 åt gången. Rör väl efter vart ägg så att allt blir väl blandat.
    5. Rör i de torra ingredienserna och grädden växelvis så att smeten blir jämn och slät.
    6. Klicka ut 1 msk smet i varje muffinsform och därefter 1 msk sylt. Avsluta med 1 msk smet ovanpå sylten och rör med en kniv i spiraler så att smet och sylt blandas. Använd gärna 2 muffinsplåtar eller dubbla muffinsformar, så flyter inte muffinsen ut.
    7. Grädda muffinsen i 15-20 minuter (för min del räckte det med 15 minuter). Provsticken ska vara torr då du drar upp den ur kakans mitt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben