Pecan banana bread

Serverar: 1 portioner

Den här otroligt saftiga kakan är ett underbart fikabröd. Den är också jättegod att servera som dessert med en kula vaniljglass. Speciellt om man rostar kakan i en torr stekpanna, då blir den som en toast med glass. MUMS!

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 4 mogna bananer
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 75 g pekannötter
  • Smör
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
    3. Mixa bananerna till en puré och rör ner i smeten, tillsätt äggen.
    4. Blanda de torra ingredienserna med hela pekannötter (spara några att strö över) och vänd försiktigt ner blandningen i banansmeten.
    5. Fyll en smord och bröad avlång kakform med smet och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den skall inte vara kladdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben