Den här otroligt saftiga kakan är ett underbart fikabröd. Den är också jättegod att servera som dessert med en kula vaniljglass. Speciellt om man rostar kakan i en torr stekpanna, då blir den som en toast med glass. MUMS!
Ingredienser
150 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g pekannötter
Smör
Ströbröd till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
- Mixa bananerna till en puré och rör ner i smeten, tillsätt äggen.
- Blanda de torra ingredienserna med hela pekannötter (spara några att strö över) och vänd försiktigt ner blandningen i banansmeten.
- Fyll en smord och bröad avlång kakform med smet och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den skall inte vara kladdig.
Liknande recept
Kommentarer (0)