Pecannötkaka med chokladtryffel och whiskygrädde

Serverar: 10 portioner

Älskar när det är nötter i kakor.

Ingredienser

  • 300 g valnötter
  • 300 g florsocker
  • 1 msk Maizena
  • 6 äggvita(or)
  • 300 g mörk blockchoklad
  • 30 g smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk whisky
  • Instruktioner

    1. Nötterna hackas mellangrovt, det kan göras i matberedaren, men passa noga så att det inte blir för fint. De blandas med siktat florsocker (spara lite till äggvitorna) och Maizena. Äggvitorna vispas till hårt skum, siktat florsocker tillsätts och de vispas smidiga.
    2. Nötblandningen vänds i, hälls i en smord form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter, och bakas mitt i ugnen i 175º i ca 50 min. Den ska inte ge efter vid lätt tryck på toppen.
    3. Till tryffeln hackas chokladen, och smöret skärs i små tärningar. Använd hälften av grädden och värm den under omrörning på medelvärme, tills den är varm, men inte kokar. Choklad och smör tillsätts, allt vispas kraftigt tills massan är blank och håller ihop. Den får svalna och tjockna och då fördelas den över den svalnade kakan.
    4. Kakan ställs i kylskåpet ett par timmar, gärna till nästa dag.
    5. Vid serveringen vispas grädden hårt och whiskyn tillsätts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben