Pecorinolax med sötpotatismos och vitkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergott och enkelt GI-recept.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 400 g sötpotatis
  • 1 Citron
  • 2-3 msk crème fraiche
  • ½ vitkålshuvud
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl Pecorino eller parmesan
  • Instruktioner

    1. Strö lite pecorino eller parmesan över laxfiléerna och in med dem i ugnen på 150 grader i cirka 15-20 minuter.
    2. Skala sötpotatis och skär i mindre bitar koka den tills den är mjuk. Häll av vattnet och mixa med mixerstav. Salta, peppra och häll i lite saft från en citron. Blanda ner crème fraiche.
    3. Vitkålen skärs i smala strimlor, häll på olja, vinäger, salt och peppar. Ta ut laxen när den är färdig och servera med vitkålen och sötpotatismosen. KLART!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben