Pekan- och sötpotatispaj

Serverar: 4 portioner

Den här fantastiskt enkla sötpotatispajen med goda pekannötter kan vara en måltid i sig.

Ingredienser

  • 1 msk margarin
  • 700 g orange sötpotatis
  • 4 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 1 msk råsocker
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 nypa riven muskot
  • 1 dl grovhackade pekannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 1½ liter, med margarin. Skala sötpotatisen och skiva den tunt.
    2. Vispa ihop ägg, filmjölk, socker, kanel och muskot tills blandat. Lägg ett lager sötpotatis på botten av formen. Häll över lite av äggstanningen, lägg på ytterligare ett lager sötpotatis och häll på mer av äggstanningen. Upprepa tills all sötpotatis och äggstanning är använd.
    3. Strö över de hackade pekannötterna, sätt in i ugnen och grädda cirka 35 minuter tills pajen är gyllene ovanpå. Ta ut ur ugnen och servera den varm. Pajen är utmärkt som vegetarisk huvudrätt med en sallad eller som tillbehör till kött eller kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben