Pekannötsrutor i liten långpanna

Serverar: 15-20 portioner

Amerikanskt recept. Till stor långpanna, 30 x 40 cm, räkna med 3 x denna satsen.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 130 g mjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 4 msk mjukt smör
  • 70 g ljust muscovadosocker
  • 25 g fint hackade pekannöter
  • Pekannötsfyllning
  • 2 stora ägg
  • 55 g ljust muscovadosocker
  • 180 ml mörk sirap
  • 2 msk mjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 75 g hackade pekannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180º. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
    2. Börja med att göra smuldegen: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt, ca 2-3 min. Tillsätt vaniljextrakt och vispa väl. Rör i mjölblandningen, degblandningen ska nu likna grovt mjöl. Rör nu i de hackade pekannötterna. (Denna blandning kommer att se ut som smulor. Det kommer inte att vara en sammanhållande deg.)
    3. Tryck ut degmassan i formen och grädda bottnen i ca 10 min eller tills den har fått en gyllenbrun färg. Ta ut formen från ugnen och låt kakbottnen svalna medan du gör fyllningen.
    4. Vispa äggen skummiga. Tillsätt mjöl, socker, sirap, salt och vaniljextrakt. Vispa så att allt blir väl blandat. Häll fyllningen över den förgräddade bottnen. Strö hackade pekannötter över fyllningen och grädda kakan i 25-30 min, eller tills kakan är fast och gyllenbrun.
    5. Låt svalna i formen och skär sedan upp kakan i rutor.
    6. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hanna_s 28 augusti 2009

    Hur mycket bakpulver respektive vaniljextrakt ska det vara i smuldegen? Kan man byta ut vaniljextraktet mot vaniljsocker?

    Marra-girl 28 augusti 2009

    wow dom ska testas i helgen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben