Pekanpaj, glutenfri

Serverar: 10-12 portioner

Riktigt söt, ljuvligt kladdig och krämig är denna amerikanska klassiker. Servera gärna med lättvispad grädde.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 msk rörsocker
  • 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • Fyllning
  • 2000 g pekannötter
  • 50 g smör
  • 2 dl sirap
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk ljus glutenfri mjölmix
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • Servering
  • Eventuellt lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Pajdeg: Blanda samtliga ingredienser till pajdegen och knåda ihop till en boll. Degen bli ganska torr och kompakt. Tryck ut den i en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter.
    3. Fyllning: Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta, låt dem inte brännas! Smält smöret och blanda i sirap, socker, mjölmix och salt. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda sedan i nötterna så att de täck ordentligt av smeten.
    4. Fyll pajskalet med nötblandningen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben