Pelargonsocker av doftpelargon

Välj ut din favorit av ros- eller citrondoftande pelargon. Det är användbart till mycket, byt tex ut det vanliga sockret i dina kakrecept eller söta ditt te. Använd gärna en vacker glasburk.

Ingredienser

  • Några blad av citron- eller rosdoftande pelargon
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Varva bladen med sockret och låt stå i 2 veckor. Avlägsna bladen och sockret är klart att användas.
    2. En snabbvariant är att hacka 1-2 blad, blanda dem med 1 dl strösocker i en burk och skaka burken kraftigt under någon minut. Sockret är klart att användas direkt.
    3. Enkelt att göra flera satser på en gång för den som så önskar.
    4. Bilden är på snabbvarianten och gjord på Attar of Roses.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben