Den som har doftpelargon i en kruka kan hacka bladen och dekorera kakor med! Kakorna blir vackra som praliner i en konfektask
Ingredienser
3 ½ - 4 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
1 msk vaniljsocker
Garnering
3 msk kronblad av doftpelargon
½ dl strösocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Blanda snabbt samman mjöl (spara lite till utbakning), smör och vaniljsocker (gärna i en matberedare).
Dela degen (på mjölat bakbord) i 40 bitar och rulla små längder ca 6 cm långa. De skall vara något tjockare på mitten. Böj dem till horn och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ugnen 8 – 10 minuter.
Hacka kronbladen och blanda dem med sockret. Vänd kakorna i sockerblandningen när de är precis nygräddade så att blandningen fastnar.
Tips! Om sockerströsslet ramlat av när man skall servera kakorna, kan man snabbt återvärma dem snabbt i mikron och vända dem ännu en gång i sockerströsslet.