Vaniljhorn med doftpelargon

Serverar: 40 portioner

Den som har doftpelargon i en kruka kan hacka bladen och dekorera kakor med! Kakorna blir vackra som praliner i en konfektask

Ingredienser

  • 3 ½ - 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 3 msk kronblad av doftpelargon
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda snabbt samman mjöl (spara lite till utbakning), smör och vaniljsocker (gärna i en matberedare).
    3. Dela degen (på mjölat bakbord) i 40 bitar och rulla små längder ca 6 cm långa. De skall vara något tjockare på mitten. Böj dem till horn och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
    4. Grädda i ugnen 8 – 10 minuter.
    5. Hacka kronbladen och blanda dem med sockret. Vänd kakorna i sockerblandningen när de är precis nygräddade så att blandningen fastnar.
    6. Tips! Om sockerströsslet ramlat av när man skall servera kakorna, kan man snabbt återvärma dem snabbt i mikron och vända dem ännu en gång i sockerströsslet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben