Vaniljhorn

Serverar: 65 portioner

Kakor som smälter i munnen och överraskar med smaken av valnötter.

Ingredienser

  • 250 g rumstempererat , normalsaltat smör
  • 150 g valnötter
  • 90 g florsocker (ca 1 3/4 dl)
  • 10 g äkta vaniljsocker (1 msk)
  • 3 g salt (3 krm)
  • 300 g vetemjöl (5 ½ dl)
  • Dekor
  • 60 g florsocker (1 dl) +
  • 10 g äkta vaniljsocker (1 msk)
  • Instruktioner

    1. Temperera smöret och krossa valnötterna grovt i en handduk med kavel.
    2. Blanda smöret med florsocker, vaniljsocker och salt. Arbeta in mjölet och sist valnötterna. Vira degen i plast och lägg den i kylen minst 1 timme.
    3. Värm ugnen till 180°. Skär av en tredjedel av degen och rulla ut den till en penntjock rulle på lätt mjölad bänk. Skär upp bitar à 11 g.
    4. Rulla till spetsar och böj till horn på plåten. Fortsätt med resten av degen. Grädda mitt i ugnen till ljus färg 10–12 minuter.
    5. Pudra över florsocker blandat med vaniljsocker så fort de kommer ur ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 16 mars 2008

    Mycket goda. Ett recept att spara!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben