Vaniljhorn

Serverar: 40 portioner

Ljusa och spröda är vaniljhornen. Degen är helt osötad, istället strör du socker över kakorna när de kommit ur ugnen.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175˚C. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvispen, använd visparna, tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken. Rulla degen till två tjocka rullar och lägg dem i kylskåpet i ca 20 minuter. Skär varje rulle i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne som du böjer och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Rulla inte för tunt, då bryts kakorna lätt sönder när de är klara. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska inte få färg, men kännas lätta när de är klara. Låt kakorna svalna något på plåten. Strö över rejält med socker och lyft över dem på ett galler för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 4 februari 2011

    Bakade dessa innan jul, de var mkt populära och gick åt fort....Tack för ett mkt bra recept som kommer att användas många ggr, givetvis en 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben