Vaniljhorn glutenfria

Spröda goda kakor med smak av vanilj.

Ingredienser

  • 6 dl glutenfritt mjölmix
  • ½ tsk hjorthornsalt
  • ½ dl socker
  • 150 g margarin
  • 2 ½ msk vatten
  • 2 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • Strösocker smaksatt med vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienserna i en matberedare. Använd kniven. Hacka samman med margarinet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Arbeta igenom degen på mjölat bakbord. Rulla degen till penntjocka längder. Skär i 5-6 cm långa bitar och böj dem till en halvcirkel. Vänd dem sedan i en blandning av strö och vaniljsocker.
    3. Gör en provkaka, Flyter de ut så sätt i mer mjöl
    4. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugn 12-15 min 200 º.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (2)

    Teskedsgumman79 30 september 2011

    Jag fick inte sockret att fästa men då blötte jag ner kakorna och sockrade snabbt över dom då fäste de =) Smaken var också dålig så nästa gång har jag i mera vaniljsocker även mera margarin och hoppas dom blir bättre då =)

    solla43 30 september 2011

    Bra att du påpekade detta. Hade ju glömt att skriva in vaniljsocker som skall vara 2 msk. Det är väldigt olika ibland måste jag också blöta kakorna för att sockret skall fästa och ibland går det jättebra utan. Det kan ju också bero på mjölet att det kanske blir lite för mycket. (sätts samman) och därför fick du sätta till lite mer margarin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben