Pepparbiff i rödvin

Serverar: 5 portioner

Från mitt kök

Ingredienser

  • 1 kg högrev eller märgpipa
  • 75 cl rödvin
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • Salt
  • 200 g tomater på burk av god kvalité
  • 50 g färsk bladpersilja
  • 50 g färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 120 grader. Strimla köttet i lillfingerstora strimlor och placera det i en gryta som kan stå i ugnen. Slå på rödvin så att det knappt täcker köttet. Salta och peppra.
    2. Ge det hela ett uppkok och skumma väl. Sätt in grytan i ugnen och låt stå 6-8 timmar. Tillsätt tomaterna och låt koka vidare tills köttet känns helt mört. Hacka örterna grovt och vänd ner dem precis innan servering.
    3. Servera med en bit bondbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben