Pepparfilé med fyllda paprikor.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Snart är det dags för grillen och då har ni ett gott recept här, jag lovar!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • ½ dl blandad hel peppar, rosé, svart och vit
  • Salt
  • Fyllda paprikor
  • 4 paprikor, helst den avlånga sorten
  • 1 msk olivolja
  • 300 g färskost (t ex philadephia)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl blandade hackade örter, alt 2 msk torkade
  • 1 dl urkärnade hackade svarta oliver
  • Sås
  • 1 gul paprika
  • 1 dl färska basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Putsa filén fri från hinnor. Koka pepparsorterna tillsammans i lite vatten 5 minuter. Häll av vattnet och krossa pepparkornen i en mortel. Rulla filén i pepparn. Salta. Grilla runtom tills den är klar, ca 20 minuter.
    2. Fyllda paprikor: Skär av fästet på paprikorna. Blanda färskost, pressad vitlök, örter och oliver. Fyll paprikorna och sätt tillbaka toppen. Pensla runtom med olivolja. Låt paprikorna bli varma på grillen.
    3. Sås: Kärna ur och skär paprikan i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och mixa paprikan med basilika och olivolja. Smaksätt med salt, peppar och kapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    verfor 23 maj 2010

    Har provat receptet och det som var pricken över i:et det var de fyllda paprikorna. Mycket goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben