Pepparkaks parfait

Serverar: 10 portioner

Gott till jul! (eller närhelst du vill) Fick receptet av mitt tidigare jobb, därför beräknad på 10 portioner..

Ingredienser

  • 0,5 dl mörk sirap
  • 0,5 tsk ingefära, mald
  • 0,5 tsk kanel, mald
  • 0,5 tsk nejlika, mald
  • 5 st ägg
  • 1 dl florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 3,2 g gelatinblad
  • 10 st grovhackade pepparkakor
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinet enl. anvisningar på paketet. Koka upp sirap och kryddorna. Tillsätt gelatinet under omrörning. Låt svalna. Vispa ägg och florsocker pösigt. Blanda i kryddlagen. Vispa grädden och blanda i. Blanda sen i de grovhackade pepparkakorna. Frys i flerportions- eller en portionsformar. Gott att servera till är mixade frukter (gärna med exotiskt inslag)

    Liknande recept

    4.6
    4 h 30 min
    4
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben