Pepparkaksmuffins

Serverar: 15 portioner

Tid: 25 minuter

Pepparkaksmuffins blir riktigt syrliga och goda med lingon i sig. Vaniljkesella på toppen gör dem väldigt spännande.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk stött kardemumma
  • 0,5 tsk malda nejlikor
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl frysta lingon, blandade med
  • 1 msk vetemjöl
  • Topping
  • kesella
  • lingon
  • lite vaniljsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 15 muffinsformar på en plåt. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Rör i vispgrädden. Blanda lingonen med 1 msk vetemjöl och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formarna. Grädda cirka 15 minuter, känn med en provsticka att de är genomgräddade. Låt muffinsen kallna. Lägg på en klick kesella som blandats med lite vaniljsocker (smaka av)och några lingon på muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben