Pepparkaksmuffins

Serverar: 12 portioner

Gott till glögg eller kaffe

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör eller margarin
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 burk ( 200 g) kvarg med vanlijsmak
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl gula russin
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • florsocker att pudra över med
  • Instruktioner

    1. Vispa lätt ihop smör och farinsocker. Vispa ner äggen. Tillsätt kvargen. Blanda ihop övriga ingredienser och rör ner. Fördela smeten i muffinsformar (lätt smorda) eller pappersmuffinsformar (amerikanska).
    2. Grädda 12 minuter i 200 graders ugn.
    3. Låt muffinsen svalna. Klipp ut stjärnor av papper som du gör mönster på muffinsen med när florsockret pudras över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben