Pepparkaksmuffins med ädelostcreme

De flesta vet väl hur gott det är med en pepparkaka och en skriva ädelost, här får vi samma smaker fast som muffins och minst lika gott.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk mald pepparkakskryddor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • Fyllning
  • 100 g gräddädelost
  • 1 1/2 dl creme fraiche 34%, vispad
  • 1 msk glögg
  • Dekoration
  • Malen kanel
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner dem växelvis med matlagningsyoghurten.
    3. Ställ små muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt muffinsen kallna på bakgaller.
    4. Riv ädelosten på fina sidan av rivjärnet och blanda med den hårt vispade creme fraichen och glöggen. Lägg fyllningen i en spritspåse. Spritsa en klick creme på varje muffins. Strö över lite malen kanel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben