Pepparkaksmuffins med cream cheese fyllning

Serverar: 6 portioner

Saftiga muffins med en vanilj cream cheese fyllning som serveras med bakade aprikoser.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 dl créme fraiche
  • Fyllning
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/3 dl socker
  • 100 g cream cheese
  • Bakad aprikoser
  • 3 stora aprikoser eller 6 små
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt i en bunke, tillsätt ägget och äggulan ett i sänder under omrörning. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Rör ner dem växelvis med créme fraiche.
    2. Ställ muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt i teflon. Fyll formarna upp till en tredjedel, grädda ca 6 minuter.
    3. Fyllning: Vispa ihop äggula, vaniljsocker och socker, rör ner osten. Blanda tills smeten är jämn. Ta ut formarna och fördela ost och äggsmeten över muffinsen. Grädda ca 6 minuter, höj sedan ugnsvärmen till 200 grader.
    4. Bakade aprikoser: Dela och kärna ur aprikoserna. Om de är stora dela dem ytterligare en gång. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Smält smöret och häll över aprikoserna. Strö på socker. Baka dem i ugnen 15-20 minuter.
    5. Servera de nygräddade muffinsen med bakade aprikoser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben