Pepparkaksmuffins med polkafrosting

Tid: 30 minuter

Kombination av två av julens alla läckerheter.

Ingredienser

  • Muffins
  • 100g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl kesella
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen nejlika
  • 2,5 tsk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Frosting
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl florsocker
  • 50 g flytande margarin
  • 1 påse polkagrisar
  • Instruktioner

    1. Muffins: Smält smöret, vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan smöret och blanda ner kesellan.
    2. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dessa i smeten.
    3. Grädda i övre delen av ugnen, 225°c, i 10-15 minuter.
    4. Frosting: Dela polkagrisarna (gärna i en mixer, mortel) så att de blir någorlunda mosade, spara lite till topping.
    5. Blanda alla ingredienserna till en jämn smet.
    6. Spritsa frostingen över muffinsen och strö över lite av det restrerande polkagriskrosset över cupcaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben