Pepparkaksmuffins med tranbärstopping

Jättegoda att ätas hela året om trots pepparkakskryddorna i smeten.

Ingredienser

  • 1 dl torkade tranbär
  • ½ dl vatten
  • 125 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 påse pepparkakskryddor, 18 - 20 g
  • Topping
  • 60 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 stk vaniljsocker
  • 1 dl hackae torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Ger 18 muffins
    2. Blötlägg bären i vatten i ca 6 timmar. Smält smöret. Tillsätt mjölken , rör om och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner i äggsmeten tillsammans med tranbären och smör och mjölkblandningen. Sätt ut formarna på en plåt och och fyll till 3/4 . Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
    3. Topping: Bryt chokladen i bitar och smält i en glasskål i micron i ca 45 sekunder. Rör om med en sked så att den blir slät. Låt svalna något. Vispa grädden tjock, tillsätt choklad, philadelphiaost och vaniljsocker. Vispa toppingen tjock och slät. Vid servering spritsa på toppingen och strö över tranbären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben