Pepparkakstryffel

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma (malen)
  • kakao
  • Instruktioner

    Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i smör o chokladen i bitar. Låt det smälta på lå värme. Rör i kanel o kardemumma. Låt svalna o sedan halvstena i kylen. Rör några gånger så att inte fettet flyter upp på ytan. Forma runda tryfflar med en tesked. Pudra över kakao o låt tryfflarna stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bodil56 29 november 2008

    Mycket gott och juligt. Får fyra stjärnor av mig.

    sarsun 16 december 2008

    Mycket gott :) Blir lite extra mumsigt om man skippar kakao och istället doppar dem i vit choklad

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben