Pepparkakstryffel

Serverar: 20 portioner

Underbart goda tryfflar med julig smak.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 200 g mörk bakchoklad, 55%
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 msk glögg
  • 10 pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i små kuber. Låt det bli rumsvarmt. Hacka chokladen i småbitar och lägg i en bunke.
    2. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör ihop tills det blir en smet. Tillsätt glöggen och vänd i smöret. Häll upp i en form och låt stelna i kylskåp.
    3. Mortla/krossa pepparkakorna till smulor. Forma kulor av tryffelsmeten. Rulla dem i pepparkakssmulorna och förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben