Pepparkyckling med ugnsrostad potatis och wokgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt, riktigt god rätt som är både lätt att tillreda och går fort. En given favorit i vårt hem och bland våra vänner.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, delade på längden
  • ¾ dl chilisås
  • 2 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk persilja
  • 2 msk vinäger
  • 2 krm svartpeppar
  • Potatis
  • En påse valfri wokgrönsaker
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Naturelle yoghurt
  • Hackad mynta
  • Instruktioner

    1. Blanda samman allt utom kycklingen. Salta & stek kycklingfiléerna i en panna. När kycklingen är nästan klar, tillsätt chilisåsblandningen, låt puttra 2 minuter. Vänd filéerna ett par gånger så att såsen täcker.
    2. Klyfta potatisen och tillsätt en påse wokgrönsaker. Häll lite olivolja över och lite flingsalt. Rosta i ugnen i 200 grader cirka 20 minuter. Servera kycklingen med ugnspotatisen och en klick naturell yoghurt med hackad mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben