Timjankryddad kycklingfilé med ugnsrostad potatis

Serverar: 2 portioner

Mitt-i-veckan gott med festlig touch.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 400 g delikatesspotatis
  • 2 tsk flingsalt
  • 6 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 8 svarta oliver med kärnor
  • Marinad
  • 2 msk olja
  • 1 tsk örtsalt trocomare
  • 2 krm chicken & steak, Santa Maria kryddkvarn
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225º
    2. Blanda samman marinaden av olja, örtsalt, chicken & steak krydda, svartpeppar och timjan i en liten skål.
    3. Lägg kycklingfiléerna i en ugnslåda. Pensla dem med marinaden och stek i nedre delen av ugnen, ca 5 minuter. Pensla med marinaden en gång till.
    4. Dela potatisarna på mitten och lägg dem runt om filéerna. Pensla potatishalvorna med lite olja. Strö över flingsalt och sätt in lådan i ugnen. Fortsätt tillagningen, ca 15 minuter till. Fördela strimlade soltorkade tomater på potatisarna och blanda ner svarta oliver. Servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben