Timjankryddad potatis och sellerigratäng

Serverar: 4 portioner

Koka potatisen och sellerin i mjölk och lättgrädde innan de gratinerasdå blir det en lika krämig gratäng som om den vore tillagad med vispgrädde.

Ingredienser

  • 7 st potatisar
  • 1 st rotselleri
  • 2,5 dl grädde, laga lätt
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 3 msk timjan, hackad
  • 2 dl ost, riven lagrad
  • Tillbehör
  • 4 st kryddade korvar, eller annat tillbehör du tycker om
  • 1 st tomatsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och skiva potatis och selleri, gärna på matberedarens skärskiva. Koka upp grädde och mjölk i en gryta med släpplätt-beläggning. Tillsätt salt och peppar och vänd i potatis och selleri. Låt koka utan lock ca 10 min.
    3. Blanda ner timjan i potatis- och selleriblandningen och häll upp i en ugnssäker form. Strö över osten. Tillaga gratängen mitt i ugnen ca 15 min.
    4. Skär ett par skåror i korvarna. Stek eller grilla dem i stek- eller grillpanna ca 5 min runt om.
    5. Servera gratängen med korv och en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben