Pepparrotskött på mitt sätt.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 3 timmar

Husmanskost när den är som bäst.

Ingredienser

  • 800 g benfri högrev
  • 1 ½ l vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 buljongtärning
  • Pepparrotssås
  • 4 dl buljong från köttkoket
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 100 g Philadelphia ost
  • ½ –1 dl finriven färsk pepparrot
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner köttet. Häll ev. på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Tag bort ev. skum som bildats i grytan med en sked.
    2. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg ner lök, morot, och kryddor i grytan. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar. Prova med provsticka.
    3. Låt köttet vila i buljongen 15-20 min innan det skärs upp. sås: Koka ner buljongen så att den blir koncentrerad och får ett bra tryck i smaken. Mät upp och sila ner buljongen i en kastrull. Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i buljongen. Koka upp och låt koka ca 3 min. Tillsätt Philadelphia ost och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar. Servera köttet i skivor tillsammans med såsen eller skuret i bitar blandat med såsen. Potatis och smörkokta morötter är gott att äta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben