Pepparrotsmarinerad kyckling med wokade grönsaker och ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Pepparroten kan variera i styrka så prova er fram med mängden till marinaden.

Ingredienser

  • 450 g kycklinginnerfilé
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk soja
  • 1 ½ msk honung
  • Ris till 4 personer
  • 200 g vitkål
  • 1 gul paprika
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 1 röd chili
  • 100 g champinjoner
  • 2 msk neutral olja
  • 25 g persilja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklinginnerfilén i 2 cm stora bitar. Blanda riven pepparrot med soja, 1 dl vatten och honung i en bunke. Lägg ner kycklingen i bunken och blanda med marinaden. Koka ris. Strimla vitkål och paprika. Skala och skär morötter i tunna stavar. Skär rödlök i klyftor och zucchini i 1 cm breda halvmånar. Kärna ur och finhacka chilin. Skär champinjoner i fjärdedelar.
    2. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna och svampen i tre omgångar på hög värme i 4 minuter/omgång. Lägg grönsakerna i en övertäckt skål allteftersom de blir klara, klipp över persilja och krydda med 2 krm salt. Blanda runt.
    3. Stek kycklingen med marinaden på hög värme i stekpannan i 5 minuter. Servera kycklingen med de wokade grönsakerna och riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben