Pepparrotspannacotta med lax

Serverar: 8 portioner

En spännande liten smårätt som överraskar gästerna.

Ingredienser

  • Pepparrotspannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 3 msk grovt riven pepparrot
  • Topping
  • 3 msk gräslök
  • 100 g rökt lax
  • 100 g gravad lax
  • Citron
  • Instruktioner

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Koka upp 1 dl av vispgrädden, ta från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i den varma grädden. Vispa resten av grädden. Tillsätt färskost och den varma grädden och vispa så att allt blandar sig. Rör i grovt riven pepparrot och häll upp i portionsglas. Ställ kallt i minst 3 timmar. Hacka lax och gräslök och blanda samman. Toppa pannacottan med laxröran och dekorera med lite citron vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben