Pepparsås på Habanero

Serverar: 90-100 portioner

Tid: 20 minuter

Den här pepparsåsen är STARK. En kompis sa att "den får Tabasco att verka vara bechamelsås". Så använd den med varsamhet. Men den är ack, så god. Underbar i köttfärsrätter, på grönsallad, i grytor... Ja, till nästan allt. Receptet kommer från Trinidad. Använd alltså den rena limejuicen som smaksättare till köttfärs, såser, lingonsylt(!), Sweet Chilisås, ja, det mesta. Just i lingonsylt är det en smaksensation, tro mig! När limejuicen inte längre täcker pepparn och vitlöken, fyll på med mer limejuice. Låt stå ett dygn igen, så är såsen som ny. Pepparn konserverar limejuicen och limejuicen konserverar pepparn. Konstigt kanske, men det fungerar.

Ingredienser

  • 25 st färska habaneropeppar
  • 2 stora vitlökar
  • 1 flaska limejuice
  • c:a 2 tsk salt
  • Instruktioner

    Skiva habaneron så tunt du kan, Låt fröna följa med. Skiva vitlöksklyftorna på samma sätt. Tunt,tunt, tunt... Lägg i en glasburk och fyll upp med limejuice. Tillsätt ett par nypor salt och låt stå kallt i 24 timmar. Klart!

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (1)

    Godbrain 6 januari 2009

    25 st färska habaneropeppar!!!!???!?!? Starkt får plötsligt en helt ny innebörd....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben