Pepparstek med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Får du oväntade gäster och måste snabbt trolla fram något gott att bjuda på? Då är denna kinainspirerade rätt lösningen.

Ingredienser

  • 4 skivor mörad biff
  • 2 msk sojasås
  • 1 knippa vårlök
  • 100 g sockerärter
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 liten, röd paprika
  • 100 g sojaböngroddar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd, färsk chilifrukt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk jordnötsolja
  • 2 tsk grönpeppar
  • 4 - 6 msk torrt, vitt vin
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Torka av köttet. Banka ut skivorna lätt med handflatan. Lägg dem i en plastpåse, häll på sojan och låt dem marineras under tiden som grönsakerna förbereds.
    2. Skölj vårlöken och skär den i ringar Skölj och ansa sockerärterna och skär dem i sneda bitar. Ansa champinjonerna och skiva dem, häll över citronsaften. Ansa, skölj och strimla paprikan fint. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av i en nätsil.
    3. Skala och hacka vitlöken fint. Dela chilifrukten på längden, ta bort kärnorna, skölj och strimla den fint.
    4. Smält matfettet på medelvärme i en fettsnål stekpanna. Bryn biffarna på båda sidor. Låt köttet steka färdigt på lägre värme. Ta upp biffarna. Häll i oljan och fräs grönsaker, svamp, vitlök, chili och grönpeppar under omrörning.
    5. Lägg i biffarna, häll på vinet och hetta upp alltsammans på nytt. Smaka av med salt. Lägg upp grönsakerna och köttet på en tallrik och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben