Pepparstekt oxfilé

Serverar: 6 portioner

Den här rättens enkla elegans gör den till en favorit, helstekt oxfilé med peppar och örter.

Ingredienser

  • 800 g oxfilé
  • 2 msk olivolja
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk finhackade färska timjanblad
  • 1 msk finhackade färska rosmarinblad
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en ugnsfast form av porslin eller glas. Blanda olivolja, vitlök, svart- och vitpeppar, timjan och rosmarin i en skål. Gnid in köttet med kryddblandningen. Ställ åt sidan och marinera i en timma.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stor stekpanna på hög värme och lägg i oxfilén. Bryn runtom cirka 5 minuter tills väl brynt.
    3. Lägg över oxfilén i den ugnsfasta formen, sätt i en köttermometer i den tjockaste delen och stek i ugnen tills termometern visar 40-45 grader för blodigt kött, 55 grader för medium och 65 för välstekt. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i aluminiumfolie och låt vila 15 minuter.
    4. Skiva köttet och lägg upp det på varma tallrikar. Servera med ångkokt sparris, sockerärter och klyftor av bakad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stbcn1122 16 januari 2012

    Mycket gott och enkelt att få till en festrätt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben