Till pastan. Passar utmärkt till ett gott rosévin, t ex Puycheric, nr 2209, som är mycket prisvärt. Till vardags kan man hoppa över marinering av köttet.
Ingredienser
300 g kycklinginnerfilé
Marinad
3 msk olivolja
3 msk Druvans Balsamico Granatäpple
Salt
Peppar
Sås
1 knippe salladslök
1 gul lök
1 röd spetspaprika
2 dl ostronskivling
125 g pepparost, t ex Cantadou 4 peppar
2 dl grädde
1 dl vatten (från pastakoket)
Cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
Salt
Instruktioner
- Börja med att tärna kycklingköttet till marinaden. Lägg i skål och häll över oljan, balsamicon, salt och peppar. Rör om och låt stå minst 20 minuter, men helst 2 timmar, före tillagning av såsen.
- Hacka salladslök, lök, paprika och svampen. Hetta upp en stekpanna och häll i köttet tillsammans med marinaden (hetta upp oljan om det inte marinerats). Låt det stekas några minuter innan lök och paprika tillsätts. Fortsätt steka tills löken blivit mjuk och köttet är så gott som genomstekt.
- Koka upp vatten till pastan. Tillsätt svampen och kryddorna i stekpannan och rör om. Rör ner osten och häll över grädden. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt vatten från pastakoket. Rör om och smaka av. Salta ytterligare om det behövs. Servera till pastan och njut!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mycket god kycklingrätt. Jag ersatte Cantadou med Philadelphiaost + en matsked pepparblandning, tog lite mindre grädde och tillsatte vatten till lämplig konsistens. Godkänt av familjen.