Tillsätt ett par matskedar grädde samt lite maizena i skyn så får du en krämig, pepprig sås.
Ingredienser
Pepparkött
750 g benfri kotlettrad
1 ½ tsk rosépeppar
1 ½ tsk torkad grönpeppar
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 krm grovmalen vitpeppar
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
Rostade rotfrukter
4 små rödbetor
3 morötter
3 palsternackor
1 ½ msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Skyn
2 dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kalvfond (eller annan köttfond)
½ msk honung
Salt
Gott och enkel att göra. Supergott med rostade grönsakerna.
Lättlagat och smakrikt. Köttet blev mycket mört och saftigt. Såsen blev också jättegod. Tack för ett lättlagat gott recept. Det sparar jag :)
Testade att göra detta idag. Hade inga rödbetor hemma så det fick bli palsternacka, potatis och morot istället. Satte in rotfrukterna när köttet varit inne ca 45 min. Höjde temp till 225 grader efter ca 15 min. Då var köttet strax över 60 grader. Tyckte såsen fick lite för mkt smak av vinägern, tillsatte mer honung och en gnutta socker. Blev bättre men nästa gång minskar jag på mängden vinäger. Redde såsen med maizena då vi föredrar lite tjockare konsistens. Gott och enkelt! Tack för ett bra recept.