Pepprig vitlökspotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En potatis som passar till det mesta. Snabbt hoplagd, sen sköter den sig själv. Mycket smak och stor saftighet. Vi åt den ikväll med en stekt biff och aromsmör, mer behövdes inte. Förutom ”Lilla Gummans” eviga sallad som hon vill ha.

Ingredienser

  • 700-750 g potatis (gärna stora)
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 15 g smör
  • 8-10 droppar tabasco
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Skala och dela potatisarna i halvor. Skala och finhacka vitlöken.
    2. Lägg vitlöken i formen med potatisen ovanpå med snittytorna neråt. Smält smöret och droppa i tabascon, pensla potatisen flödigt och salta den.
    3. Koka upp vattnet ihop med buljongtärningen. Häll buljongen i formen och sätt in en fals under mitten av ugnen.
    4. Grädda 45-60 minuter tills potatisen fått färg och är mjuk, och buljongen bortkokt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 19 oktober 2012

    Tack för ett kanongott recept. Visserligen hade jag inte tabasco hemma men jag tog sambal oelek istället. 5 stjärnor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben