Italiensk vitlökspotatis

Serverar: 4 portioner

Det här är gott till det mesta, som grillat kött, kryddig korv...

Ingredienser

  • 600 g kokt kall potatis
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • ½ grön zucchini
  • 2-3 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm oregano
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost Delikatess Toscana
  • Instruktioner

    1. Skiva potatisen. Skala och klyfta rödlöken och skiva zucchinin.
    2. Fräs rödlöken, vitlöken och zucchinin utan att den får färg. Tillsätt crème fraiche och låt koka någon minut. Vänd ner potatisen och osten.
    3. Smaksätt med oregano, salt och peppar.
    4. Sätt ugnen på 225°C övervärme. Lägg potatisblandningen i en ugnsfast form, gratinera i ugnen 5 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lk69 1 september 2009

    Hej! Detta lät fantastiskt gott. Tack!

    Lennart_58 2 september 2009

    Oj, oj vilken vitlökspotatis, svårt få tag i osten, finns inte i lilla grythyttan, men väl värt en sväng till örebro för att få tag i den, supergott väl värt fem friska poäng. Ummm.

    Nojjan69 4 augusti 2016

    Mycket gott !! TACK !! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben