Stekt vitlökspotatis

Serverar: 4 portioner

Den här är en bra bjudrätt när ni är många och god som vegetarisk rätt.

Ingredienser

  • 1 kg potatis av en fast sort
  • 4 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl färska eller frysta örtkryddor
  • 6-8 marinerade soltorkade tomater
  • 2 dl crème fraiche paprika/chili
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen ordentligt och skala vitlöken. Skär potatisen i stora tärningar och vitlöken i skivor.
    2. Bryn potatisen i omgångar i smör i en stor stekpanna.
    3. Låt all potatis eftersteka tills den är mjuk, 10-15 min.
    4. Rör ner vitlöken och låt fräsa med någon minut. Krydda med salt, peppar och örtkryddor.
    5. Strimla och rör ner tomaterna.
    6. Servera med crème fraiche paprika/chili och stekt kycklingfilé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben