Pepprig wok med ingefärsfisk

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Krispiga morötter, het pepparsås och fisk med ingefärstouch, vilket drag!

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 1 påse färsk bladspenat
  • 3 msk hackad ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 stor morot
  • 500 g tinad hoki filé eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl black peppar sauce (santa maria)
  • Färsk pressad juice från 1 lime
  • 1,5 msk sesamolja
  • Instruktioner

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl dem snabbt i kallt rinnande vatten och låt rinna av. Dela bladspenaten i mindre bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten. Skala moroten. Fortsätt skala den runt om tunna "morotsnudlar". dela fisken i bitar och salta den. Hetta upp en wok eller stor stekpanna med oljan. Tillsätt ingefära, vitlök och chilifrukt, fräs 1 min. Tillsätt 2 dl vatten. Lägg i fiskbitarna och sjud 2 min på varje sida. Blanda under tiden pepparsåsen med limejuice och sesamolja. Ta upp fiskbitarna från woken och lägg åt sidan. Tillsätt nudlar, bladspenat, och morot i den heta woken, låt allt bli genom varmt. Lägg på fiskbitarna och ringla över lite limepepparsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben