Pernillas chokladbollar

Serverar: 13 portioner

Som vanliga chokladbollar fast med Oboy och marsanpulver. Är perfekt vid bakning med barn. Kladdigt, gott och smakprover är ett måste.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk Oboy-pulver
  • 3 msk marsanpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe
  • Ca 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop allt till en deg, utom pärlsockret. Rulla till bollar, stora eller små och rulla dem i pärlsocker eller strössel. Låt stå kallt ett tag innan de ätes.
    2. Dessa brukar vara populära att baka med barnen, en förutsättning att de gillar den kletiga degen. Tips! Kan bakas med mjölkfritt smör, men se upp med marsanpulvret, vissa innehåller mjölkpulver.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben