Persika med vanilj och lemoncurd

Serverar: 4 portioner

Vaniljkokta persikor på ett lager av syrlig lemoncurd ligger vackert i sitt smördegsskal.

Ingredienser

  • 1-2 burkar persikor, konserverade med spad, à ca 400 g
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 4 msk lemoncurd
  • 1 paket smördeg, 225 g
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Häll ut 3/4 dl av persikans egen vätska i en stekpanna tillsammans med vaniljsocker, socker och smör. Låt blandningen sjuda i ca 10 minuter.
    3. Fördela undertiden en botten av smördegen i fyra formar eller en större. Nagga kanter och botten med en gaffel.
    4. Pensla skalet med lite ägg och förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.
    5. Bred ut ett jämnt lager lemoncurd i botten på skalet. Placera persikorna över lemoncurden och häll försiktigt vätskan över.
    6. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben